Submitted by Bo Eriksson on 27.5.2024
Rundvisning på Recharge City, der er den første platincertificerede EU parkeringsplads for lastbiler

Projektdirektør Charlotte Ørnsvig bød os velkommen og fortalte, at Recharge City, der ligger ved afkørsel 57 Horsens Syd, er Europas første og største EU-platincertificerede rasteplads for lastbiler. Det betyder, at det lever op til EU-standarder for et sikret parkeringsanlæg.

Sikre rastepladser er en branche, der skal modnes, og EU har ambition om, at der er etableret sikrede rastepladser for lastbiler for hver 100 km langs motorvejene i Europa, dog ikke nødvendigvis lige så store som dette anlæg.

Recharge City er opført med EU-støtte af Mortensen Gruppen, der ejes af Michael T. Mortensen og har Peter Wessel som direktør og partner. Recharge City er opført på gården Annasminde, der har nok jordtilligende til på sigt at udvide med flere projekter.

Hele det nuværende bebyggede område, der fylder 270.000 kvadratmeter, er overvåget. Ud over indhegnet parkeringsplads til 450 lastbiler, vil man gerne favne bredt og skabe synergier med faciliteter til forskellige slags rejsende, og derfor er der blandt andet etableret legeplads, Danmarks største Cirkel K med lade standere, en fastfoodkæde, en café, kontorlejemål, et hotel med 164 værelser, et fitnesscenter og værkstedsbygninger.

Det første spadestik blev taget i september 2022 og det stod færdigt allerede i marts 2024. De første tre måneder har været gratis for chaufførerne at parkere indenfor indhegning, benytte de sanitære faciliteter samt få gratis aftensmad. Herefter er prisen 25 euro i døgnet.

Et imponerende projekt, der er opført på rekordfart. 

Tusind tak til Charlotte Ørnsvig for foredrag og rundvisning, der sluttede ved Café Gnist, hvor vi fik dejlig mad og hyggeligt samvær.