Uddeling af hæderstegn efter et år med gode oplæg, spændende besøg og godt samvær

Submitted by Bo Eriksson on 17.6.2024
Rotaryårets sidste møde blev en genopfriskning af et rigtigt godt år samt uddeling af fire Paul Harris Fellow hæderstegn

Efter velkomsten startede præsident Birthe Rasmussen med at overrække Ib E. Nielsen 25-års nålen. Ib har gennem sin tid i Rotary beklædt alle mulige positioner og ydet en stor indsats og derfor fik Ib udover 25-årsnålen også en Paul Harris Fellow.

Tre medlemmer fra Rotary Vitus Bering Horsens Niels Chr. Leth Nielsen, Hans Jesper Rasmussen og Klaus Johansen modtog også en Paul Harris Fellow, som en anerkendelse for deres arbejde i og uden for klubben. De har alle repræsenteret klubben og Rotarys ideer på fornem vis.

Præsidenten gennemgik derefter kort, hvad vi har oplevet i dette Rotary-år i form af gode oplæg, spændende besøg og godt samvær. Vi sender Marie Sloth-Egholm til Georgia USA, og vi har også udtaget en ung mand til næste års udveksling.

Derefter overrakte Birthe Rasmussen kæden til Anne Sloth-Egholm.

Den kommende præsident, Anne Sloth-Egholm, lagde ud med at fortælle om, hvad hun gerne vil lægge vægt på i sit præsidentår.

Rotary Vitus Bering er noget særligt og kan noget særligt. Vi har mange spændende møder, vi respekterer hinanden, vi har en høj mødeprocent, vi er villige til frivilligt arbejde. Vores mødekalender skiller sig positivt ud i forhold til mange andre klubber. Det kan vi blive bedre til at fortælle om.

Oplæg til fremtidsstrategi er på vej blandt andet med afsæt i bestyrelsesmødet den 26. maj. Der vil blive sat fokus på at få flere medlemmer, men også sådan at vi kan repræsentere en større forskellighed, flere kvinder og flere yngre medlemmer. Det er et fælles ansvar, at vi får nye medlemmer, men ideer er foreløbig

  • et årligt hvervearrangement,
  • målrettede facebookvideoer og at
  • øve os i at kigge ved siden af de oplagte kandidater.

Derefter gennemgik Anne næste års spændende program med enkelte udestående datoer. I forhold til bestyrelsen næste år er der et par korrektioner.

  • Præsident elect bliver Anna Marie Illum, og
  • Ib E. Nielsen og Niels Peder Frederiksen bytter roller, så Niels Peder fra årsskiftet bliver kasserer og Ib bliver revisor.
  • Jesper Milner indtræder i PR-udvalget.

Under evt. fortalte Klaus, at han skulle på besøg i Holland og en tidligere udvekslingsstudent havde sørget for, at han dels deltog i et Rotarymøde og dels blev bedt om at holde et oplæg.