Mød RYLA-deltagere 2021 – > Skal du med i år ?

Indsendt af Claus Skovbjerg den 9.10.2022
RYLA står for ”Rotary Youth Leadership Award” og er et tilbud til unge, potentielle ledere på mellem 20 og 30 år.

I det midtjyske distrikt arrangerer vi hvert år RYLA i november – i år fra fredag 11. november til søndag 13. november på Bygholm Landbrugsskole (der har fantastiske konferencefaciliteter).

Seminaret og opholdet sponsoreres ofte af lokale Rotary-klubber, så vil du gerne med, så send os en besked, så hjælper vi dig med at kontakt til den lokale klub i dit område.

Vi har spurgt en række af deltagerne fra 2021-holdet, hvad de fik ud af at være med til RYLA 2021?

Mathilde A. Illum, vicepræsident i Marselis Rotaract og antropologi-studerende:

”Jeg lærte en masse metoder til ledelse, og at der ikke er én måde at gøre tingene på - man må prøve sig frem. Der er ikke et regelsæt, der altid passer, så man må tilpasse sin approach til situationen.”

”Det bedste vel RYLA var, at jeg mødte folk fra Marselis Rotaract, som jeg nu er blevet medlem af og valgt som vicepræsident i. Der er en masse dejlige mennesker, der tager afsted, og det er et rigtig godt netværk, man får på RYLA, både inden- og udenfor Rotary.”

Viktoria Dahl Kristensen, rejseleder for Bravo Tours / sabbatår:

”Jeg lærte en masse om lederskab og om, hvordan man kan bevæge sig op på forskellige måder og blive leder, samt hvordan man bliver en god leder. Ligeledes lærte jeg en masse om forskellige ledertyper.”

”Jeg synes, det bedste ved RYLA var at møde de andre deltagere, som jeg lærte en masse af. Både i forhold til hvilken uddannelse de har taget, og hvordan de er kommet til der, hvor de er nu. Jeg var selv den yngste, så det var meget lærerigt for mig at snakke med de andre deltagere. Udover det synes jeg det var spændende, at dem, der kom og holdt oplæg, var meget forskellige og var kommet til deres lederroller på meget forskellige måder.”

”Alt i alt er jeg super taknemlig og glad for at kunne have deltaget i RYLA, og jeg kan varmt anbefale det til andre som er interesserede i lederskab.”

 

Magdalena Paul, Co-founder, COO af ZenzeTech ApS:

”Jeg er startet ud som iværksætter allerede under mit studie på DTU, og har derfor ingen tidligere ledererfaring, og også kun begrænset erfaring med at blive ledet. Udover at skulle lede min virksomhed, er jeg i ZenzeTech også ansvarlig for vores ansatte, og RYLA var derfor særligt relevant for mig. Dét jeg særligt har taget med mig er (i) de forskellige karrieretyper, hvordan man identificerer dem hos sine ansatte (og sig selv), og hvordan man kan hjælpe sine ansatte på vej i deres individuelle karrieretype.”

”ZenzeTech er en ung startup hvor teamet primært består af unge ingeniører under uddannelse eller som er nyligt færdiguddannede, og hvor individuel vækst, udfoldelse og læring er noget vi vægter utroligt højt. Derfor var netop dette emne var så relevant for mig. I sammenhæng med karrieretyperne var oplæg generelt om ledelse og ledelsestyper og -strategier også særligt interessante for mig, da det også var læring jeg direkte kunne tage brug af i mit arbejdsliv.”

”Til sidst vil jeg også nævne den læring, jeg kan bruge på mig selv – at være ung leder, at tro og stole på egne evner og at gøre brug af de redskaber som findes der ude til altid at udvikle sig.”

”Wenche Strømsnes’ oplæg var helt fantastisk! Emnet passede perfekt ind på mit arbejdsliv og Wenche var utrolig spændende og inspirerende at lytte til. De andre oplæg var selvfølgelig også meget spændende, men Wenche’s stod ud af mængden 😊 Derudover var det sociale også virkelig fedt! Én af RYLA-deltagerne bor også i København, som jeg selv, og vi er nu begge medlemmer af Frederiksberg Rotaract – det er fedt, at have mødt hinanden på RYLA og nu kunne fortsætte sammen i Rotaract.”

 

Jonas Emil Kring Anker-Petersen, selvstændig investor i ejendomme og landbrug:

”Af at være på RYLA har jeg lært at ledelse kommer i mange forskellige afarter. Der findes lige så mange forskellige ledelsesarter, som der findes mennesker. God/dårlig ledelse er altså forskelligt alt efter, hvilken person du er, OG hvilken gruppe af mennesker man skal lede. Som Brené Brown siger det: Du lærer at være en god leder, ved at være en god leder. Der er altså ikke nogen lærebog med et facit. Du skal ud, og forsøge at lede andre mennesker, for at lære hvordan man gør og hvad der skal til for at lede.”

”Det bedste ved at være på RYLA er at man får et indblik i hvordan andre ledere leder. Det er den bedste måde hvorpå man kan “låne” af andres ledelsesstil, indtil man finder sin egen. Eksempler fra virkeligheden gør at jeg har reflekteret meget over hvordan jeg træffer mine beslutninger, og hvordan jeg kommunikerer disse beslutninger. Kommunikation er alfa omega!”

 

Steffen Højfeldt Frandsen, Content Consultant:

“Igennem et par kompetente oplæg på RYLA 2021 lærte jeg, at der findes alle mulige typer af ledere – og vigtigere endnu at de fleste typer kan blive succesfulde ledere. For mens én ledertype passer ind i bestemte situationer og organisationstyper, passer den næste ind i helt andre. Med andre ord hænger mit eget potentiale for at få succes ikke om at kradse og klatre mig til toppen, men derimod om at fokusere på målet og sætte mig selv i karrieremæssige situationer, som jeg trives og ikke mindst udvikles i. Dén erfaring fjernede en række tvivlsspørgsmål, jeg længe havde gået med i forhold til mit eget potentiale.”

Daniela Lemos Bech, miljøingeniør og QHSE medarbejdere på Thyborøn Havn:

”Det var en fornøjelse at deltage i kurset med RYLA sidste år. Jeg er glad for, at jeg tog chancen, da jeg snart fylder 31 😊. De fleste af præsentationerne var meget interessante. Selvom kursets målgruppe var for folk, der er ledere eller gerne vil være det. Så kunne jeg stille spørgsmål til min egen faglige udvikling, og hvad der skal til, for at jeg kan udvikle mig mere og mere som medarbejdere, men også som menneske. En af de bedste ting var for eksempel at høre Wenche Strømsnes, der havde et meget interessant oplæg. Efter at have mødt hende, besluttede jeg at følge hende på LinkedIn. Jeg læser ofte hendes artikler, hvor hun sætter gang i nogle generelle tanker om, hvordan vi afvikler møder.”

 

”Jeg vil takke jer, arrangøren og oplægsholdere for jeres arbejde og for en weekend fuld af læring om ledelse.”