Indsendt af Claus Hugo Frykman den 9.11.2021

ROTARYS MOTTO: SERVICE ABOVE SELF

Rotary er et lokalt og internationalt netværk med spændende muligheder for aktive erhvervsfolk, ledere og selvstændige, der ønsker at udvikle sine erhvervsmæssige kompetence. Rotary består af engagerede og motiverede mænd og kvinder, der sætter høje etiske standarder som mål.

Som Rotary medlem er du med til:

  • at udvikle dit netværk,
  • at være åben for andres meninger og vise forståelse for andres vilkår
  • at anerkende andres indsats og arbejde
  • at interessere dig for det omgivende samfund og gøre en humanitær indsats
  • at virke til gavn for international forståelse.

Du er som medlem af Rotary velkommen i klubber over hele verden.

Slagelse-Antvorskov Rotary klub forholder vi os hele tiden til udviklingen lokalt og i verden omkring os. Derfor er det helt naturligt, vi tager ansvar og bl.a støtter op om FN´s 17 Verdensmål.

I Slagelse-Antvorskov Rotary Klub har vi siden 1996 haft kvinder med i klubben. 

Vi hilser nye medlemmer velkommen til et spændende netværksarbejde med nye spændende muligheder og personlig udvikling.

Klubben holder møde hver torsdag mellem kl.18:30 & 20:00, De fleste kommer ca. kl.18:00 for hygge i pejsestuen på Liselund inden officiel start på klubmøde.

Klubbens mødested er:
Liselund Højskole
Slotsalleen 44
DK-4200 Slagelse

Hvis du har lyst til at høre mere om Slagelse – Antvorskov Rotary klub, og har lyst til at besøge os, skal du kontakte:

Michael Juul på tlf. +45 5350 3918 (Præsident, 2023/2024)

Præsident Michael Juul 2023-2024

Klub funktioner i Slagelse-Antvorskov Rotaryklub

Kasser:

Kassererens funktion består i opkrævning af kontingent fra Slagelse – Antvorskov Rotaryklub samt betale for klubbens udlæg. Det er typisk udgifterne i forbindelse med møder herunder spisning og vingaver til foredragsholder.
Der skal udarbejdes et budget samt udarbejdes et regnskab, som præsenteres på den årlige generalforsamling som typisk er tredje møde efter sommerferien.

Fra Rotary Danmarks hjemmeside Gule sider: 2 gange om året skal der betales en faktura til Rotary International (RI). Dette er i januar og i juli måned. Fakturaen fra RI kan betales som ganske almindelig bankoverførsel til Nordea Bank på Reg.nr.: 2040 Konto 5367215307 I skal blot skrive klubnummer og klubnavn samt fakturanummer på overførslen så er alt ok.

Sekretær:

Sekretærens opgave består i at assistere præsidenten med indkaldelse til Teams / Zoommøder, skaffe nåle og navneskilte fra Jysk Emblemfabrik https://www.jef.dk/da/products/foreninger

Årshjul sekretær opgaverne eventuelt i samarbejde med CiCO:

1. juli: Medlemsantal trækkes på databasen til fakturering for første halvår 2021‐22 både i Rotary Danmark og Rotary International. Du er ansvarlig for at antallet passer

2. August: Send sidste års regnskab og beretninger mv. til klubbens arkivar og til byhisto‐ risk arkiv.

3. September: Deltage i Distriktskonferencen

4. 1. januar: Medlemsantal trækkes på databasen til fakturering for andet halvår 2021‐22 både i Rotary Danmark og Rotary International. Du er ansvarlig for at antallet passer

5. 1. februar senest: Indberette bestyrelsen på rotary.dk

6. 15. februar oprette ”Sekretær elect” i ledelsen for indeværende Rotary år med adm. rettighed, så de kan deltage i Sekretærkurset på PETS‐ og instruktionsmødet i marts/april måned.

7. Juni: Sørg for at overdrage til efterfølgeren på en god måde.

Klubmesteren:

Klubmesteren er automatisk formand for Klubtjenesten.

Meddele mødested hvor mange deltagere der er til førstkommende møde. Hvis der er særlige forhold i forbindelse med et møde, meddeler klubmesteren mødestedet herom.

Elect-bestyrelsen har møde med mødestedet i regel i løbet af april kvartal. På det møde aftales hvornår klubmesteren skal meddele mødestedet hvor mange deltagere der er til førstkommende møde.

Ved selve mødet sørger Klubmesteren for, at der er sangbøger og nummersystem til bordene klar inden kl. 18:15.

Efter mødet indsamles sangbøger og nummersystem og bringes ind i depot.

I tilfælde af klubmesteren er forhindret i at deltage i selve mødet, er det enten past-klubmester eller et af Klubtjenestens medlemmer.

Redaktøren:

Redaktøren skriver referat af klubbens møder og udsender dem til klubbens medlemmer via Rotary Danmarks hjemmeside.

I tilfælde af at redaktøren ikke kan deltage i mødet er det enten sekretæren eller past-redaktør som skal påtage sig opgaven.

Præsident elect.:

Året skal primært bruges på at gøre sig klar til embedet som Præsident. Det foregår som skitseret i dette årshjul

August:

  • Møde med Distriktsguvernøren og den assisterende guvernør

November:

  • På mødet, som ligger omkring den 20. november, skal præsident elect præsentere sin nye bestyrelse.

Januar / februar.

  • Kaminmøder. Her mødes klubbens medlemmer i mindre grupper, og har til opgave at besvare spørgsmål fra præsident elect. Det kan være emner som elect finder relevant at få belyst i forbindelse med den forestående præsidentperiode.
  • På det umiddelbart efterfølgende møde præsenterer de forskellige grupper hvad de er kommet frem til på kaminmødet.

April/maj:

  • Udarbejde udvalgsliste således at udvalgene kan komme i gang med planlægning af indhold til kommende møder. • Følg op på følgende embeder: CICO, Counsellor, Revisor og Protecting officer sikre sig, at de ønsker at fortsætte i den kommende periode.

April/maj/juni:

  • Møde med mødested, aftale betingelserne for de fysiske møder. Mødet kan med fordel afholdes sammen med Slagelse Rotaryklub.

RLI møder (Rotary Leadership Institute).

  • Tre møder fordelt over året. Her informeres man om de opgaver som der venter en. Kunne også være godt for præsident elect nomenee at deltage i disse kurser.

Fra Rotary Danmarks hjemmeside Gule sider: PRÆSIDENT ELECT TRÆNINGS SEMINAR OG INSTRUKTIONSMØDE (PRE-PETS OG PETS)

Disse seminarer er målrettet præsidenter og sekretærer i kommende Rotary-år.

På seminarerne bliver deltagerne klædt på til de administrative opgaver, der følger med funktionen, og ikke mindst træffer man ligestillede, der står overfor en ny opgave, og sammen med dem bearbejdes de opgaver, en indkommende præsident og sekretær kommer til at stå overfor.

De pågældende deltagere inviteres direkte via mail.

CICO:

CICO’s opgave består i at vedligeholde og oprette nye medlemmer på klubbens side på Rotary.dk Oprette møder i kalenderen når denne modtager en oversigt fra præsidenten. Assistere sekretæren med indberetninger til Rotary Danmark – se sekretærens årshjul.

 

Overlevering fra siddende bestyrelse til tiltrædende bestyrelse.

Som noget nyt foreslås at der afholdes et møde i maj – juni måned mellem den afgående og den tiltrædende bestyrelse hvor arbejdsopgaverne overdrages. CICO bør også deltage i dette møde.