Tryller motorvejsbroer væk om natten

Indsendt af Bo Eriksson den 12.9.2024
"Det forpligter meget at ville være bedre - det forpligter endnu mere at ville være bedst"

Udsagnet kan man læse i årsrapporten fra 2023/24 for P. Olesen A/S i Hovedgård, og det fantastisk spændende besøg understregede den ambition.

Vi blev vist rundt på hele det store område, med bunker af alle mulige materialer, og hørte om historien bag firmaet.

Firmaet blev grundlagt i 1968 af Peder Olesen, som begyndte fra sin bolig i Fasterholt ved Herning. Med flid og ildhu fik har etableret en bæredygtig entreprenørvirksomhed med nedbrydning og miljøsanering som speciale.

Sønnerne Jens og Anker Olesen overtog firmaet ved faderens død i 1983.

Firmaet tilbyder og udfører professionel nedbrydning i alle former og opgaver i nær tilknytning hertil. Firmaet har i dag 180 fastansatte og gennem mere end 50 år har man opsamlet erfaring fra vidt forskellige nedbrydnings- og saneringsopgaver. Firmaet har fokus på genanvendelse og genbrug i alle former, og i dag har man en genanvendelsesprocent på 97%.

Virksomheden spreder sig over et meget stort areal i Hovedgård og med flere store haller, og der var en imponerende orden og systematik overalt. Det var også tydeligt, at der ikke blev gået på akkord med sikkerheden, og at der hele tiden skete en udvikling i håndteringen af opgaverne

Vi besøgte også GreenDozer, hvor man sælger genbrugsvarer. Varerne sælges på nettet, men man kan også besøge området.

Efter rundturen fik vi lidt mere om baggrund og nutid, og vi så blandt andet en video, der illustrerede, hvordan en bro hen over en motorvej forsvinder på en nat.

Et godt indblik i en helt særlig del af vores hverdag.

2024-09-12 Anna Marie Illum og Marius Bundgaard Lauridsen