En humanitær katastrofe af ukendt omfang!

Oprettet af Asbjørn Isaksen den 7.7.2020
Shelterbox - Gør en forskel hjælp de mest udsatte mennesker, fordrevet fra eget hjem og uden mulighed for beskyttelse.

ShelterBox Trust CEO Sanj Srikanthan tog straks COVID 19 pandemien var en realitet kontakt med Rotary Internationals generalsekretær John Hewko, og de to valgte at gå offentligt på nettet sammen for at drøfte hvilken indsats, Rotary og ShelterBox kunne igangsætte, for af afbøde virkningerne af pandemien. Planen blev, at med Rotary Internationals sanktionering, så styrkede ShelterBox sit nødhjælpsprogram – primært overfor flygtninge og fordrevne i lejre. ShelterBox kunne med meget enkle midler – særligt sæbe og håndsprit som nyt indhold i hjælpepakkerne – styrket nødhjælpsindsatsen, og med særlig fokus på at hindre smittespredning.

Det var dette initiativ, som gav Rotary i Danmark og ShelterBox i Norden ideen til en speciel COVID 19 Appel. I Danmark bakkede såvel de 5 Rotary guvernører som formanden for Rotary Danmark op om indsamlingen, og resultatet blev som bekendt 3 Appeller hen over de seneste 3 måneder. I ShelterBox Danmark er vi meget imponerede over og tilfredse med resultatet. På nuværende tidspunkt er der doneret omkring 500.000 kr. – hvoraf de 45.000 er en speciel donation fra samtlige Rotary klubber i Island. Der kommer fortsat donationer ind, og vi har en forventning om, at Danmarks bidrag bliver så betydeligt, at det kommer til at styrke nødhjælpsarbejdet i flygtningelejrene mærkbart. Den Nordiske Appel slutter i august.

Jeg vil gerne opfordre alle Rotarianere og Rotary Klubber til at sætte ShelterBox fast på programmet, for behovet for hjælp stiger hver eneste dag. ShelterBox kommer meget gerne i din klub og fortæller om den indsats som Rotary og ShelterBox udfører som Officielle Partnere.

Karsten Thuen, formand
ShelterBox Danmark