Forsvarets Totalstyrkekoncept, v/HKH Prins Joachim

H.K.H. Prins Joachim er oberst i Forsvaret, hvor han er særlig sagkyndig i forhold til implementeringen af Forsvarets totalstyrkekoncept, der handler om anvendelsen af frivillige i Hjemmeværnet og personel af reserven.

I den rolle har Hans Kongelige Højhed en stor indsigt - og skarpe synspunkter om Forsvarets brug af frivillige i konkrete opgaver gennem korttidsansættelser, projekter, beredskaber og i Hjemmeværnet, uanset om disse frivillige personer deltager med militære eller civile kompetencer.
Foredraget vil perspektivere Forsvarets forbindelse til erhvervslivet og det generelle danske samfund, og det at kunne agere effektivt uden at soldaterne altid er fastansatte.
**************************************************************************************************************
Frist for tilmelding er torsdag aften den 4. april, kl 17:00 Husk at angive om der ønskes bespisning eller ej. Tilmelding sker efter 'først til mølle' princip.
Der er samlet plads til ca. 75-80 personer og deltagere fra de 3 Frederiksberg klubber samt spisende deltagere vi blive prioriteret.
Der er fri parkering i slotsgården. Indkørsel fra Roskildevej. Arrangementet foregår i Riddersalen med efterfølgende spisning som stående buffet i Østre Dagligstue.
Her er menuen til spisningen: 
Buffet: Pris 175 kr/pers. – vin 35 kr/glas, flaske vin 150 kr, øl- sodavand 20 kr
Croissant fyldt med skaldyrssalat  
Kyllingespyd med soya og sesam
Mini tærter med bacon og spinat
Græske kødboller med tomat og feta
Dadler med bacon
Rocky road (hjemmellaver snickers)
Der kan betales med mobile pay. (Frederiksberg Falconer Rotary klub betaler samlet maden for egne medlemmer - deltagere fra øvrige klubber betaler hver især)

REFERAT FRA SENESTE MØDE (02 APR) OG MEDDELELSER

Deltagere: 18 fra VRK og 14 fra FRK

 

Præsidenten for VRK bød velkommen med en speciel hilsen til alle gæster herunder 14 deltagere fra Frederiksberg Rotary Klub.

 

Som en hyldest til årstiden, den smukke udsigt fra Gemüse og en hyggelig stemning sang vi: Grøn er vårens hæk.  Efter en lidt svag start fik vi tonelejet hævet en smule og sangen blev afviklet med ynde.

 

3-minutters indlægget blev givet ved Finn Rosenø med overskriften: Mellemfolkelig forståelse og tolerance.

Fin Rosenø tog udgangspunkt i en række internationale bestræbelser for gensidig forståelse, harmoni og enighed. Han sluttede af med en omtale klimaaktivisternes ønske om forandring: ”Når ungdommen rykker, sker der noget!”

 

Referat fra mødet: ”Præst for Gud, Dronning og Fædreland”, v/ tidl. Biskop Erik Normann Svendsen

 

I et meget personligt indlæg med mange interessant observationer og med biskoppens velkendte humor og fremragende fortællerstil fortalte ENS om sin barndom på Nørrebro og den inspiration, han havde fået fra pastor Rasmussen også kaldet Sir Henry. Pastor Rasmussen var i modsætning til mange kolleger noget venstreorienteret og plejede sin menighed med mange nye initiativer. Valgsproget var: Der er ikke forskel på kroen og kirken.

ENS legede som barn præst, blev af kammeraterne kaldt hellig og måtte nu og da lide den tort at få en gang buksevand. Bemærkninger som: Du skal ikke tro, du er noget hørte til dagens orden.

Glæden ved sangen både fra Højskolesangbogen og salmebogen har altid betydet meget for ENS og skuffelsen var stor, da han desværre ikke blev fundet værdig til drengekoret. Senere kunne han tage revanche, når han som biskop fra alteret kunne synge sammen med drengekoret. Da han engang af en journalist blev spurgt, om han havde en personlig sjælesørger, svarede han: Ja, jeg har altid min sjælesørger hos mig - min salmebog.

 

Biskoppen gav os derefter, gennem det han selv kaldte en kirkehistorisk ekskurs, et fremragende indblik i trefoldigheden: Gud, konge og fædreland. Med udgangspunkt i Christian den 3.’s indførelse af reformationen i 1536 blev der etableret et tæt samarbejde mellem stat og kirke med kongen som øverste myndighed (summus episcopus). Dette tætte afhængighedsforhold er som noget helt ekstraordinært også indeholdt i den nugældende version af Danmarks Riges Grundlov.

 

Erik Norman Svendsen fortalt i sin afslutning om dronningens opfordring til, at han påtog sig hvervet som kgl. konfessionarius - kongehusets præst. Han forlod dette ærefulde hverv efter gennem 10 år at have varetaget kongelige bryllupper, barnedåb og til slut prins Henriks bisættelse.

 

Præsidentens meddelelser

Som tidligere nævnt afholder distriktet distriktsmøde eller Inspirationsdag lørdag den 27 april. Der er tale om et heldagsprogram, hvor der også er mulighed for at deltage i en aftenfest. Tilmelding inden 8 april www.rotary.dk/inspirationsdag.